Uusi sosiaali- ja terveyskeskus parantaa järvenpääläisten hyvinvointia

JUST korvaa muun muassa Vanhankylänniemen ja Myllytien terveysasemat sekä joitakin sosiaalityön toimipisteitä. Sen ympärille on rakenteilla hyvinvointikampusalue, jossa yhdistyvät esteetön asuminen ja hyvinvointipalvelut. Keskus tulee sisältämään laajasti järvenpääläisten tarvitsemia sosiaali- ja terveyspalveluja.

aulajaitsehoito

Ydinpalvelujen lisäksi rakennukseen on sijoitettu lukuisia toimintaa tukevia palveluja ruokailusta lääke- ja pyykkilogistiikkaan. Suunnittelun ollessa käynnissä toiminnan vaatimukset ohjasivat suunnittelua. Palvelut mitoitettiin volyymiltaan vuoden 2030 tarpeita vastaavaksi, niin että myös toimintaprosessien muutokset huomioidaan ja henkilö- sekä tavaralogistiikka toimivat. Talon ympärille rakentuu erillisenä projektina hyvinvointikampus tukemaan palvelukokonaisuutta.

Miten Sote-palvelut kehittyvät uuden terveystalon myötä?

JUST_ARK_KUVA5

Uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen modernit hoito- ja palveluratkaisut vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin. Eri yksiköissä ja eri ammattikuntien toteuttamana annettavista palveluista siirryttiin yhden katon alla toteutettavaan moniammatilliseen palveluun. Samalla lisättiin tiloja, joissa kaupunkilainen voi sähköisten palvelujen avulla päästä itseään koskevien tietojen äärelle, tehdä omaa hoitoaan koskevia valintoja sekä saada ammattilaisten ohjausta ja tukea omahoitoon. Näin uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen asiakas saa kokonaisvaltaisempaa hoitoa vaivoihinsa ja apua ongelmiinsa. Asiakas saa myös itse paremman mahdollisuuden osallistua aktiivisesti oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUST tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia paitsi asiakkaalle, myös työntekijöille. Monialainen yhteistyö ja tarkoituksenmukaisiksi suunnitellut modernit toimitilat tarjoavat erinomaiset puitteet ammatilliselle kehittymiselle ja työssä viihtymiselle.